Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Ioanna Mips ΑΠΕΙΚΑΣΜΑΤΑ ΤΕΧΝΗΣ


Κυριακή, 10 Απριλίου 2011

Nicolai ABILDGAARD (1743, Kobenhavn - 1809, Frederiksdal)

Adam and Eve 
Culmin's Ghost Appears to his Mother

Niccolo dell'ABBATE (1509, Modena - 1571, Fontainebleau)


Niccolò dell'Abbate. Γεννήθηκε στη Μόντενα,  γιος ενός γλύπτηΈχει εκπαιδευτεί στο στούντιο της τοπικής Modenese Ειδικεύτηκε στα κοσμικά και μυθολογικά θέματα, καθώς εργάστηκε και για το Palazzo dei Beccherie (1537) σε διάφορα δωμάτια του Rocca dei Scandiano (αρχές 1540), καθώς και  Hercules δωμάτιο στο Rocca dei Meli Lupi de Soragna(c. 1540-1543), και, ενδεχομένως,  στο Palazzo Casotti στο Ρέτζιο Εμίλια.
Το ύφος του  τροποποιήθηκε , όταν μετακόμισε στην Μπολόνια το 1547. Στη ζωγραφική του απεικονίζονται περίτεχνα τοπία και με αριστοκρατικό ύφος σκηνές κυνηγιού και ευγενών ,ενώ συχνά υπάρχουν παραλληλισμοί με αφηγήσεις μυθολογικές. Ήταν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου όταν διακόσμησε το Palazzo Poggi καθώς και   τοιχογραφίες που απεικονίζουν τον Orlando Furioso στο δουκικό ανάκτορο της Sassuolo, κοντά στη Μοντένα.
Το 1552, Nicolò μετακόμισε στη Γαλλία, όπου εργάστηκε στο Βασιλικό Château de Fontainebleau, ως μέλος της ομάδας διακόσμησης  υπό την διεύθυνση του Francesco Primaticcio.  Στο Παρίσι, έφτιαξε τις νωπογραφίες στην οροφή του παρεκκλησίου  στο Hôtel de Guise (καταστροφή), ακολουθώντας  τα σχέδια του Primaticcio . Εκτέλεσε επίσης ιδιωτικές παραγγελίες για  καμβάδες με μυθολογικά θέματα  σε τοπία. Ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής του, αντανακλούσε την εποχή του: για παράδειγμα,  διακοσμήσεις για την θριαμβευτική είσοδο στο Παρίσι, του Charles IX και της νύφη του Ελισάβετ της Αυστρίας το 1571. Εκείνο το έτος,ο Nicolò πέθανε στη Γαλλία.

 ABBATE, Niccolo dell' - 1
ABBATE, Niccolo dell' - Chimney breast 
ABBATE, Niccolo dell' - Chimney breast2 
 ABBATE, Niccolo dell' - Orpheus and Eurydice
 ABBATE, Niccolo dell' - Portrait of a gentleman with a falcon
 ABBATE, Niccolo dell' - Stag Hunt
 ABBATE, Niccolo dell' - The Continence of Scipio
ABBATE, Niccolo dell' - The Rape of Proserpine

Masseot ABAQUESNE (ca 1500, Cherbourg - 1564)

Masseot Abaquesne (c. 1500-1564 Ήταν ένας κατασκευαστής φαγεντιανής της  Ρουέν, στη Γαλλία μεταξύ 1535 και 1557. Ήταν  ο δημιουργός των αξιόλογων πλακοστρώσεων στο Chateau de Ecouen, που έχει αποδοθεί τόσο στους Luca della  Robbia και Palissy. Έκανε επίσης έναν μεγάλο αριθμό βάζων φαρμακείου 

 ABAQUESNE, Masseot - Albarello
 ABAQUESNE, Masseot - Ceramic Floor
 ABAQUESNE, Masseot - Ceramic Floor 2
ABAQUESNE, Masseot - The Flood

Juan de la ABADIA (active 1470-1490 in Huesca)

Juan de la Abadia ο Πρεσβύτερος ( XV αιώνα ), ζωγράφος, ισπανικά περιουσιακά στοιχεία της γης Aragon ,  στην περιοχή της Huesca μεταξύ 1470 και 1498 , το έτος θανάτου του, υποτίθεται. Συνεργάστηκε με τον γιο του, Juan de la Abadia το νεώτερο , ο οποίος θα προσλάβει μερικές από τις ομάδες μετά από το 1490.
Το ύφος του ταιριάζει στο gothic ισπανικό φλαμένκο , με επιρροές από Jaume Huguet και Pedro García Benabarre Ανάμεσα στα έργα του είναι  τεκμηριωμένα από το βωμό της Santa Catalina (1490) της Εκκλησίας της Madeleine σε Huesca , του Σωτήρος στο εκκλησάκι του Broto , διατηρούνται στο Μουσείο της Σαραγόσα και Σάντο Ντομίνγκο στο Almudévar ( Huesca), το οποίο ήταν γνωστό ως Master Almudévar για την ορθή ταυτοποίηση από τον Ricardo del Arco.

ABADIA, Juan de la - The Archangel Michael

Hans von AACHEN (1552, Koln - 1615, Praha)

Hans Von Aachen


Hans von Aachen , γεννήθηκε το έτος 1552 στην Κολωνία της Γερμανίας και πέθανε κατά το έτος 1615, στην Πράγα. Το  επώνυμο του προέρχεται από τον τόπο γέννησης του πατέρα του, του Άαχεν στη Γερμανία.
Σταδιοδρομία:Ξεκίνησε την καριέρα ζωγραφικής του στη Γερμανία, μετά την οποία μετατοπίστηκε στην Ιταλία το 1574 για να συνεχίσει τις σπουδές του. Είχε ταξιδέψει στη Ρώμη και τη Φλωρεντία, και, τελικά, είχε εγκατασταθεί στην Βενετία. Ως προς την τεχνική ήταν Μανιεριστής. Το 1592, προς τιμήν του, επιλέχτηκε ως επίσημος ζωγράφος του Rudolph II, της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκράτορας.Ο Hans von Aachen, που είναι ζωγράφος της αυλής του Rudolph II, ζωγράφισε ως επί το πλείστον  βιβλικές και μυθολογικές σκηνές.



 AACHEN, Hans von - Allegory
 AACHEN, Hans von - Bacchus, Ceres and Cupid
 AACHEN, Hans von - Joking Couple
AACHEN, Hans von - The Amazement of the Gods